Kurden Alan blev född på nytt och fick ett nytt sinne. ”Det var en underbar upplevelse, en häftig känsla.”

Alan hamnade i slagsmål hela tiden under barnaåren. Det resulterade i att han placerades i ett ungdomshem, av de sociala myndigheterna.

Han misslyckades i skolan och tog aldrig studenten. I tonåren fick han alkoholproblem och tröstade sitt trasiga hjärta med droger.

För fyra år sedan blev Alan attackerad av demoner under en månads tid. De försökte att strypa honom. Och hör och häpna över vad han sedan säger:

”Demonerna skadade mig både fysiskt och psykiskt.” Alan fortsätter:

”Jag blev så trött och så illa medfaren av dessa hemska upplevelser. Ja, jag tappade hoppet om ett normalt liv och jag ville inte leva längre.”

Livet var fyllt av hat, ångest och personliga misslyckanden

Mitt i eländet så började ett litet hopp att växa fram inom honom. Detta tog tag i Alan, på ett märkligt sätt. Det är lite svårt att tänka sig att en muslim längtade efter att gå till kyrkan. Men i sin desperation så såg han kyrkan som sin sista utväg. Han berättar:

”Det var något som drog mig till kyrkan. Så här efteråt förstår jag att det var Gud som drog i mig. En vän följde med mig dit. Plötsligt, mitt i gudstjänsten, så får min vän ett telefonsamtal från en man i Sydafrika. Denne bad för min vän och sedan hände något märkligt. Han ville tala med mig också – som han inte visste något om.

”Så märkligt det kändes att en helt okänd människa, från andra sidan jorden, ville tala med mig, i ett telefonsamtal, mitt i en gudstjänst. På engelska presenterade han sig för mig och frågade, helt apropå, om jag ville ta emot Jesus.”

”I kyrkbänken satt jag fylld av hat, ångest och tyngd av personliga misslyckanden och utan livslust. Trots det så förstod jag att det här var enda utvägen.”

Blev befriad från alla tunga sorger

”Där tog jag emot Jesus och blev fullständigt befriad från alla tunga sorger. Allt hat försvann – i ett enda nu – och jag blev löst från det gamla.”

”Jag blev född på nytt och fick ett nytt sinnelag. Det var en helt underbar upplevelse och en häftig känsla.”

”Under 10 minuters tid fyllde den Heliga Anden mig – mitt under telefonsamtalet. Jag brast ut i tårar och grät av sorg. Den Heliga Anden satte mig fri och bröt mina kedjor, då den där okände gudsmannen bad för mig. Jag kände mig fri och erfor en sådan otrolig lättnad inombords.”

Alan berättar om denna märkliga befrielse, som han fick i kyrkan. Men ingen annan där förstod vad som hände, inte ens prästerna.

”När jag kom hem till min islamska familj fanns kylan kvar hos mina föräldrar. Själv så förstod jag inte riktigt vad som hade hänt.”

Brände upp alla ockulta föremål

Efter sin frälsningsupplevelse samlade Alan ihop sina ockulta föremål. Han rensade bort sina afrikanska trummor och andra saker som han hade använt i sin häxkonst.

”Jag rensade mitt rum från alla dessa ockulta saker och körde ut allt bråte till landet. Där hjälpte mina vänner mig att bränna upp det gamla livets attribut. När vi satte eld på sakerna så hördes ett konstigt ljud. Det lät som en mörk trumpetstöt inifrån elden. Det var riktigt läskigt.”

Fakta om Alan:

22 år gammal
Född i iranska Kurdistan av muslimska föräldrar
Familjen flydde från kriget 1998 och hamnade i miljonprogrammets Skäggetorp, i Linköping

Uppväxt i ett dramatiskt familjeförhållande

Kan vara en bild av Alen YH och text

Gå in på Facebook här och följ med i
samtalet om hur Jesus Kristus
förvandlade Alans liv:


Medverkar i Kyrkan utan tak på Frölunda Torg i morgon, lördag, klockan 14.00

Under lördagen medverkar Alan från Linköping, Gustavo från Stockholm och Mariell från Härnösand på Frölunda Torg.

Klicka på bilderna här under  och läs om nutidens troshjältar:

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Anna-Finnila-16-563x381.jpg
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Nordstan-3-678x381.jpg
Om Sven-Allan Johansson 163 artiklar
Ansvarig utgivare för sistatiden.se

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.