På Lunds universitet har forskare hittat virus i hjärnan hos döda personer

I Studio Ett i torsdags intervjuades professor Elisabet Englund vid Lunds Universitet om vad hon hittat i hjärnan hos döda människor.

Virus.

Hon sa att ”k å v i d-virus” kan komma upp i hjärnan via näsan. Hur kan det då komma in i hjärnan?

Via olika mekanismer.

Frågan man då bör ställa sig:

Överförs något farligt ämne från PCR-testpinnen via näsan in i hjärnan?

Elisabet Englund sa att virus har hittats i hjärnan hos döda personer. Viruset kan komma dit på olika sätt. De har vissa ideer om hur viruset kan ha kommit dit.

Kan vara en bild av 1 person och text där det står ”Pả Lunds universitet har man hittat virus i hjärnan hos döda personer. Professor Elisabet Englund menar att viruset kan ha kommit in i hjärnan, via näsan. Men hur kan det dả ha kommit in i hjärnan? Jo, via olika mekanismer. 오 Är det PCR-testpinnen som överför viruset via näsan in i hjärnan?”

Programledaren Li Hellström undrade över hur virus hade hamnat i hjärnan på personer – som knappt hade varit sjuka – men som plötsligt har avlidit. Så här sa professorn i radioprogrammet:

”Vi har stöd av andra, som just kommer med liknande rön. Det (viruset) kan komma upp via näsan till hjärnan. Just, längst upp i näsan, har vi ett väldigt kort avstånd till våra luktnerver. Luktnerver är små utskott från hjärnan, så det är en del av vårt centrala nervsystem. Kommer det då över, och det kan det med olika mekanismer, så är det fritt fram”, förklarade professor Elisabet Englund. Klicka på länken här: https://sverigesradio.se/avsnitt/1723038 Radioinslaget börjar 1:35:10 in i radioprogrammet och vid 1:38.35 berättade hon om att de har hittat virus i hjärnan på döda personer.

Bilden till höger visar min Facebook-sida. Klicka och följ med i samtalet där:

Expressen skrev samma dag att patologer i Lund har hittat ”S a r s-k å v-2” i nervceller i hjärnan på människor som har dött av k å v i d. Flera av patienterna hade visat kraftiga neurologiska symtom men man har också hittat virus i hjärnan hos patienter som inte har visat upp några neurologiska symtom.

”Hjärnan är ett stort och privilegierat organ, men det kan också bli en farlig återvändsgränd, säger Elisabet Englund, som är professor vid Lunds universitet och överläkare inom klinisk genetik och patologi”, enligt Expressen.

Luktnerven:
https://www.sciencedirect.com/topics/neuroscience/olfactory-nerve

Luktcellen:
https://sv.wiktionary.org/wiki/luktcell https://www.sciencedirect.com/topics/neuroscience/olfactory-nerve

Om Sven-Allan Johansson 165 artiklar
Ansvarig utgivare för sistatiden.se

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.