Kyrkan utan tak – har öppet sommar som vinter

Varje lördag klockan 14.00 har vi utomhusmöten på Frölunda Torg, i Göteborgs västra stadsdel sommar som vinter.

Där predikar vi om Jesu Kristi försoning, att han har förlåtit oss alla våra synder tänk att vi är fria vilken underbar sanning.


Där ger vi hopp till en frusen, rädd och förskräckt värld.

Där talar vi om underbara sanningar, om allt det som Jesus har förberett för alla människor.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är image-43.png

Där förmedlar vi livsberättelser som berör.

Och där spelar vi massor av musik och lovsånger till Jesu ära via Spotify.


Två, tre timmar går så fort när man har roligt.

En av predikanterna på Frölunda Torg heter Henry.

Han är född i Nigeria och har kallats av himmelens Gud till Sverige för att hjälpa till med den andliga restaureringen av vårt land

Hans familj består av hustrun Mabel och fyra barn. Det är intressant att få lysnna till Henry och en stor ynnest och nåd att få stå tillsammans med honom i det viktiga bönearbetet. Tiden bara försvinner.


Kyrkan utan tak på Frölunda Torg vilka är vi?

Här har vi fyra Frölundabor: Från vänster ser vi Inger, som har bott i stadsdelen i hela sitt liv. Hon är ett verkligt vittne för Jesus Kristus och berättar om honom både tidigt och sent. Inger älskar att föra människor till Jesus.

TIll höger om Inger står Henry, som jag skrivit om här ovan.

Bredvid Henry finns Sven-Eric som har bott i Frölunda under lång tid. Han är en riktig Israel-vän och vill vara på plats där det händer något intressant. Vid flera tillfällen har han berättat om sina besök i Kenya, där han deltagit i enormt stora crusades/väckelsemöten. Sånt gillar han.

Längs till höger på bilden står Nabatti, en fin man som är född i Irak men som nu bor i Frölunda. I sitt hemland blev han fysiskt skadad då han stred för sitt land mot Iran, för drygt 30 år sedan.

Från Santa Lucia, Karibien, har vi fått förstärkning på predikofronten av Laurna. Hon är gift med Stefan, min vän sedan rätt många år tillbaka.

Det är en ren fröjd att få lyssna till denna gudskvinna. Laurna är tydlig, rak och mycket välformulerande. Homiletiken eller predikokonsten behärskar hon. När Laurna dessutom förkunnar ett fulltonigt evangelium, njuter jag.

Stefan har en radikal omvändelse bakom sig. När han kom till tro var han entreprenör och egenföretagare inom internetmarknadsföring, med ett eget AB. Han slutade 2014 och sedan dess vill han bara tjäna sin Herre Jesus Kristus och det fullt ut.

Laurna slutade också att jobba som civilingenjör, ungefär samtidigt som Stefan slutade sitt jobb. Båda har alltså gett upp sina karriärer för något större och viktigare.

Stefan har en mild, vänlig och värdig framtoning och kan som ingen annan nå fram till barn. En gudagåva till oss. På bilden till höger är det Anna som tolkar Laurna.

Under timmarna på Frölunda Torg hinner vi föra enskilda samtal med massor av människor.

Varje lördag delar vi ut flera hundra traktat, där bibelord finns på framsidan och en frälsningsinbjudan på baksidan.

Alexander till vänster på bilden och Chris till höger är nya bekantskaper.

Chris är medlem i Tabernaklet och Alexander i Göteborgskyrkan.

I Brunnsparken, i city, brukar de evangelisera genom personliga samtal och utdelning av litteratur.

Chris söker gärna upp människor för personliga samtal och har alltid en bok eller ett traktat att ge bort.

Alexander berättade om den kamp som han hade innan han fick frid i sitt inre

Under lång tid var han fysiskt attackerad av demoner. De tog på honom, de rev och slog honom och till slut visste han inte hur han skulle kunna bli fri från dessa.

Han hade någon slags tro på Gud och kunskap om honom men hade ingen personlig relation. Han trodde att Gud var långt borta.

Sedan fick han rådet att öppna upp sig för en relation med Herren Jesus. När han gav upp allt, i bön, och ropade under tårar till Jesus och bad om en relation med Gud då jagades demonerna bort.

Där han låg på sin säng såg han plötsligt, i en syn, hur han lades i en jättestor hand. Denna hand strök honom så underbart skönt över ryggen.

Denna kärleksfulla behandling av Jesus gjorde ett enormt intryck på Alexander.

Aimable är född i Kongo men kommer senast från Uganda för att bistå Sverige i upprättandet av landet. Han har en profetisk tjänst och är medveten om den auktoritet som han äger i Kristus Jesus. Aimable är en bönemänniska en riktig bönekrigare.

Aimbale arbetar som lärare i ett invandraspråk i Kullaviksskolan. Nu önskar han av hela sitt hjärta att få en fast lärartjänst, så att han kan förenas med sin hustru, som nu tvingas bo i USA. Det gör hon i väntan på att Aimable kan uppfylla myndigheternas krav på honom att klara av parets ekonomiska försörjning.

Emil blev frälst för ett och ett halvt år sedan.

Han arbetar som datatekniker och är mycket välbekant med det som kallas för ”molnet”.

Emil är en logiskt tänkande ung man som fick ge upp allt helt och fullt när han förstod att det fanns en skapare bakom allt.

Här under ser vi Elias, fem år gammal, och en av dagens yngre besökare. Han tog sig hit från Kungsbacka, genom sin pappas försorg.

Som tur är så har han både pappa Stefan och sin äldsta storebror Jonahan nära inpå sig här.

Sophia, som är lärare från Torslanda, följer Elias förehavanden, med intresse.

Skyltarna som vi bär, både fram och bak, pekar på namnet över alla namn Jesus.

Det handlar om själva grejen med livet Jesus.

För en del människor har skyltarna och vår närvaro varit frånstötande men nu har dessa tillsammans med musiken, talen och vår närvaro blivit en del av gatubilden.

Vi spelar lovsånger till Herrens ära och varvar det med predikningar, personliga berättelser och vittnesbörd.

Tillstånd på många vis

Ibland kommer det fram människor som undrar om vi har tillstånd att våra på torget. Då känns det bra att kunna peka på att vi har tillstånd från Polisen, markägaren, STIM, Spotify men också från himmelens Gud.

Nu och då har vi angripits fysiskt och verbalt. Men för det mesta är det lugnt och fridfullt på Frölunda Torg.

För några månader sedan blev vår ljudanläggning sönderslagen av en argsint man. För att fixa till den fick vi sända högtalaren ända till Belgien, där Boses verkstad finns.

Atmosfären förändras

I lördags fick vi en intressant rapport från en av restaurangerna på torget:

”Det är skillnad när ni är här, atmosfären blir förändrad”, sades det inifrån restaurangen.

Kristina har fastnat för storyn om knarkkungen, som bodde i en kommun utanför Stockholm.

Där gjorde han goda affärer.

Men så kom det sig att han fick höra det glada budskapet om Jesus. Och det märkliga var att han, med en gång, förnam att det som han hörde handlade om den goda sidan.

Denne visste att han inte befann sig där. Att han var på den onda sidan, det var knarkkungen medveten om. Inom honom startade då en väldig kamp.

Då fick han föklarat för sig hur han skulle agera för att bli fri. Hans kristna kompis hade instruerat honom om hur han skulle be:

”Fader, son och helig Ande hjälp mig!”

Han tänkte: ”Jag har inget att förlora” och därför bad han som kompisen sagt:

”Fader, son och helig Ande hjälp mig!”

Och plötsligt träffades han av ett ljus som blixten och ljuset drev ut allt mörker som fanns inombords och runt omkring honom. Allt försvann.

I det ögonblicket blev han totalt löst och befriad på alla områden.

Här är berättelsen om mannen som slog ihjäl sig i Göteborg men som uppväcktes från de döda genom att en kvinna talade ut namnet Jesus:
https://sistatiden.se/slog-ihjal-sig-mot-det-grova-jarngallret-uppvacktes-till-liv-nar-karin-bad-jesus/

Om Sven-Allan Johansson 163 artiklar
Ansvarig utgivare för sistatiden.se

5 kommentarer

  1. We are so grateful for what God is doing in Sweden especially in Frölunda.

    And those who are wise shall shine like the brightness of the sky above; and those who turn many to righteousness, like the stars forever and ever.
    Daniel 12:3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.