När Fatima bad för kvinnan – som inte hade kunnat få barn under 15 års tid – blev hon gravid

Mitt i tonåren gifte sig Fatima med Danial.

Båda kommer från den kurdiska staden Sanandaj, i västra Iran. För fyra år sedan flyttade de till Sverige och bor nu i Tynnered i Göteborg.


I familjen finns även tre barn; Parya, 23 år, Leana, 15 och Edvin, 20 månader gammal och familjens kelgris.

Fatima är uppväxt i en muslimsk familj och som liten lärde hon sig alla muslimska seder och bruk.

Kris i äktenskapet

”För fem år sedan hade vi en allvarlig kris i vårt äktenskap. Då funderade jag på att skilja mig ifrån Danial. Detta blev till ett stort dilemma. Jag visste inte vad som var bäst och hade ingen aning om hur jag skulle göra. Men Gud tillät inte att vi skulle gå skilda vägar – utan hindrade mig.”

Medan Fatima funderade över skilsmässa eller inte så hände något mycket märkligt. Med stor inlevelse berättar hon:

Såg Jesus i en dröm  

”I en dröm visade sig Jesus Kristus för mig i form av ett ljussken. I det ljuset förklarade han vägen för mig. Den dagen accepterade jag Jesus Kristus, i mitt hjärta, som min Herre och Frälsare. Jag blev född på nytt när jag fick insikt om sanningen – och trodde att den fanns i Kristus. Det var sanningen själv som befriade mig.”

”Kristus förändrade mitt liv fullständigt och gjorde mig till en helt annan kvinna. Genom hans nåd och välsignelse skedde det.”

”När jag nu ser tillbaka på hur mitt liv var före den där händelsen, så begriper jag att av egen förmåga hade ingenting kunnat förändras. Mitt liv var ju helt förfelat.”

Är skyldig Kristus sitt eget liv

Fatima berättar vidare att hon nu upplever sig vara skyldig Kristus – sitt eget liv.

”Han dog ju för mina synder när han offrade sig helt för mig.” Hon fortsätter:

”Mitt sätt att ´betala igen` något till Jesus Kristus är genom att dela evangeliets budskap till andra. Den goda nyheten är att Kristus föddes, dog och uppstod från de döda för att rädda syndare. Det är därför jag är ute på Frölunda Torg.

”Och nu har Gud gett mig äran att vara Kristi soldat.”

Ofruktsamma kvinnor blev med barn

”När jag var gravid, med Edvin, mötte jag en kvinna som under 15 års tid inte hade kunnat få barn. Jag frågade om jag kunde få be för henne, vilket hon gillade. Jag bad; hon blev gravid och nu har kvinnan fått sitt efterlängtade barn.”

Vid ett annat tillfälle mötte Fatima en annan kvinna som under tio långa år inte hade kunnat bli med barn. När hon bad för denna kvinna så blev också hon gravid.
 
”All ära till skaparen och Jesus Kristus, som ger liv i överflöd”, säger Fatima.

Klicka på bilderna här under  och läs om nutidens troshjältar:

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Anna-Finnila-16-563x381.jpg
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Nordstan-3-678x381.jpg

Om Sven-Allan Johansson 163 artiklar
Ansvarig utgivare för sistatiden.se

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.