”En underbar känsla av frid vällde upp inom mig”

Danijel gav oss i lördags – en hisnande berättelse. Ja, en riktigt häftig story fick vi ta del av, på Frölunda Torg.

Det kändes som om tiden stod stilla – så fantastiskt var vittnesbördet:

”Jag hälsade på en vän, som hade startat ett bolag på Lindholmen i Göteborg. Denne hade precis anställt en ny kille. Jag gick fram för att hälsa på honom och fastnade direkt. Min vän hade sagt till mig att det är något speciellt med den där killen. Nu stod han och jobbade framför dataskärmen och hans ögon bara lyste av lycka och glädje, säger Danijel och fortsätter:

”Något inom mig bara fastnade för denna blick. Varifrån denna lycka? Jag vet att jag tittar på en man men det är något mera, något som jag inte har stött på förut.”

Killen berättade att han bad till Gud – på sina knän – nere i sin källare

Killen började vittna och berättade att han tidigare varit knäckt av livet och han hade bett en bön i sin källare – på sina knän. Han hade bett att Gud skulle hjälpa honom.

Några dagar senare tog han emot Jesus i sitt liv, berättade han.

”Hans chef stod bredvid mig och jag skämdes lite för honom men han brydde sig inte om vad han tyckte. Istället frågade han om fick be för mig.”

”Jag svarade ja.”

Helt plötsligt sköljer någonting över mig

”Direkt och till min förvåning så blev det så fridfullt inombords i mig. En underbar känsla av frid vällde upp. Det var något nytt, jag blev fullständigt överraskad. Killen bad att jag skulle få möta Jesus Kristus.”

”Tre dagar senare, på en måndag morgon, så var jag på mitt jobb. Jag satt där och arbetade framför dataskärmen som vanligt. Helt plötsligt sköljer någonting över mig. Men det var ingen känsla, detta var något utöver det vanliga. Det var en kärlek och en ödmjukhet som fick mig att falla i tårar – direkt”, berättar Danijel.

Mitt eget mörker inombords blev exponerat men det fanns ingen rädsla eller lögn kvar

”Kollegor satt bredvid mig men jag brydde mig inte vad dom skulle tycka. Det här var så gripande och så autentiskt så alla mina masker föll av. Mitt eget mörker inombords blev exponerat men det fanns ingen rädsla eller lögn kvar i denna närvaron. Det var en så kärleksfull – men på något underligt sätt var det också så kraftigt och mäktigt – så att jag kände att hela verkligheten skakade och bävade inför denna närvaro. Jag reste mig upp och då mindes jag, vad den där killen hade bett för mig; att jag skulle få möta Jesus Kristus, han som både är lammet och lejonet, förklarar Danijel.”

”Några kollegor samlades runt mig eftersom vi skulle ha ett stående möte i kontorslandskapet. Därför går jag bort åt det hållet. Först blev jag rädd att denna märkliga närvaro skulle avta men det gjorde det inte. Det var som om hela min verklighet inte var densamma längre. Jag går fram & tittar på en av mina kollegor som gestikulerar med handen och förklarar något. Plötsligt så faller jag i hänryckning. Det är en röst som talar inom mig som säger:

– Jag har vävt ihop hans hand, jag vet allt om honom. Nu får jag något som kan liknas vid en rundvandring i den här mannens kropp. Och självaste skaparen är med mig och visar hur mycket han älskar denna man, hur mycket han värderar honom. Denna man – som jag inte respekterade så mycket – han är värdefull och respekterad av självaste skapare. Emellanåt så kändes det som om jag skulle brista och gå sönder. Skaparen visar mig att han vet allt om honom, hur mycket kärlek hans mamma och pappa har gett deras son. Till slut så säger rösten:

– Visst har han en underbar röst, min Tom?

Då brast allt inombords för Danijel.

– JAG VILL VARA DIN FÖR ALLTID

”Detta var det vackraste jag någonsin hört i mitt liv. Det kändes som om hela jag gick sönder, mitt gamla jag var knäckt.”

”Med hela min själ och styrka skriker jag inombords:

– JAG VILL VARA DIN FÖR ALLTID.

Till det yttre är jag den samme men inuti mig bor nu något heligt

”Två år har nu gått, Jag är kvar på samma jobb. Jag har kvar samma familj, samma hustru och samma barn.”

”Den där mannen som vittnade för mig är nu en av mina närmaste vänner. Till det yttre är jag den samme men inuti mig bor nu något heligt. Det är en kraft och en kärlek som är ny varje dag, som leder mig, som undervisar mig, som fyller mig med hopp och längtan. Med honom får man gå igenom en massa svåra utmaningar. Det är inte alltid så lätt men trots det så finns det INGENTING i världen som kan mäta sig med att vara i närvaron av den levande Guden, poängterar Danijel.”

”Han är den som säger att JAG ÄR:

Allt blev så rofyllt och så stilla

”Jesus Kristus är vägen, sanningen & livet. Med honom får vi förlåtelse och försoning. Med honom får vi ett nytt hjärta som både kan älska och ta emot kärlek. Med honom så blir vi pånyttfödda, precis som det står i bibeln.”

Allt blev så rofyllt och så stilla på Frölunda Torg lördagen den 6 mars 2021.

Klicka på bilderna här under och läs om nutidens troshjältar:

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Anna-Finnila-16-563x381.jpg
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Nordstan-3-678x381.jpg
Om Sven-Allan Johansson 165 artiklar
Ansvarig utgivare för sistatiden.se

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.