Vad hände med den demonbesatta flickan?

Flickan hade praktiserat yoga sedan hon var åtta år gammal. Nu var hon 16. Det var hennes far som hade lärt henne: "Jag kom till det här tillståndet när jag fick laddad stillhet i mitt inre. Det är därifrån allt det onda kommer”, förklarade flickan,

En liten spinkig 16-årig flicka satt på en bänk tillsammans med tre stabila män – som försökte hålla fast henne. Självmordstankar och ofantliga kroppskrafter visade flickan sig ha.

En av dem som höll henne var en invandrad gruvarbetare från dåvarande Tjeckoslovakien. Han var två meter lång och vägde omkring 130 kg. För att kunna hålla fast flickan hade han hjälp av två andra stabila gubbar. De hade all möda att hålla den lilla spinkiga sextonåringen i schack. Nu var hon i trans men i vissa stunder kom hon till medvetande.

Stig Andreasson är född och uppvuxen utanrör Borås i Västergötland. Han lämnade sitt liv i Jesu händer på ett läger i Norge sommaren 1947. Genom en artikel i pingsttidningen Evangeli Härold blev han gripen av nöd och kärlek till de katolska länderna. Han och hans fru Åse har varit missionärer i Frankrike för Helgelseförbundet och verksamma där i drygt 50 år.

Stig Andreasson berättar om ett mäktigt ingripande genom kraften i Jesu blod:
Frankrike är ett sekulariserat land med mycken ockultism. Vi befann oss i en stad i sydvästra Frankrike och en bit norrut fanns en annan församling. En kväll kl. 23 fick vi ett telefonsamtal från den där grannförsamlingen. De frågade:

”Kan ni komma upp och hjälpa oss att be. Vi har just avslutat vårt ungdomsmöte. En av flickorna uppför sig så underligt. Hon vill skada sig själv, hon vill slå sitt huvud mot stenväggen och vi klarar nästan inte av att hålla fast henne.”

Tre stabila män försökte hålla fast en spinkig 16-årig flicka 
Åse och jag vi reste dit upp. När vi kom in i den enkla lokalen så såg vi en mycket underlig syn. En liten spinkig 16-årig flicka, som vi hade sett några gånger vid gemensamma ungdomsmöten, satt på bänken och tre stabila män försökte att hålla fast henne.

Det här var en kolgruvestad så de flesta männen där var gruvarbetare. En av dem som höll henne var en invandrare från Tjeckoslovakien, två meter lång och vägde omkring 130 kg samt även två andra stabila gubbar. De hade all möda att hålla den lilla spinkiga sextonåringen, som ville skada sig själv.

Hon var i trans men i vissa stunder kom hon till medvetande. När hon var i medvetet tillstånd frågade jag henne:

”Vad är det som plågar dig? Och vad vill du att vi ska göra för dig?”

Flickan svarade:

”Jag har praktiserat yoga sedan jag var åtta år gammal. Nu är jag 16 år. Det är min far som har lärt mig det, sa flickan. Jag kom till det tillstånd när jag fick laddad stillhet i mitt inre. Det är därifrån allt det onda kommer.”

Hon hade ofantliga kroppskrafter och led av självmordstankar
Hon hade självmordstankar, hon hade behov av att skada sig själv och hon hade ofantliga kroppskrafter. Nu hade ju vi läst i bibeln om att de där två demonbesatta på andra sidan sjön också hade kolossala kroppskrafter när andemakterna grep tag i dem. Flickans mor var med, så vi måste ta hänsyn till det och vi gick försiktigt fram.

En ung flicka i katolska Frankrike
blev befriad från onda makter
genom kraften i Jesu blod

Men mitt under den här bönekampen så flög det en tanke igenom mitt huvud och jag gick fram till flickan när hon var i trans. Då sa jag till henne på svenska:

”Du vet att du är besegrad genom Jesu blod.”

Ropade högt – som om man hade stuckit en kniv i henne
Vi kände väldigt starkt att det här var makter. Och jag kan försäkra er att om jag hade stuckit henne med en kniv så hade hon inte ropat högre. Hon förstod inte ett ord.

Det var bara Åse, min fru, som förstod de där svenska orden men makterna förstod det. Vi var inte högljudda och det är så att ondskans andemakter inte blir berörda av våra röstresurser.

Flickan blev helt förvandlad
Men stunden kom när vi i Jesu Kristi namn kunde driva dessa makter ut. Dagen efter, en söndag, kom den här flickan till förmiddagsmötet stod upp mitt i församlingen, läste en psalm och prisade Gud för befrielse.

Tänk om hon hade hamnat i en församling där man börjat få in New Age-tankar. Men nu kom till en liten församling där det fanns en grupp trofasta bedjare och så fick hon uppleva befrielse. Det är fruktansvärda makter vi har att göra med, avslutar Stig Andreasson.

Stig Andreasson undervisar om den Romersk katolska kyrkan:

Föreläsning 1: Skillnaden mellan evangelisk och katolsk tro – Textdokument här >>
Längd: 47 min – Storlek 16,3 Mb – Format: mp3, mono – Ljudfil
här >> – Stig Andreasson

Starka demoniska krafter höll den 16-åriga flickan fången – fick befrielse (I början av ljudfilen

Föreläsning 2: Katolska kyrkans syn på kyrkan och församlingen
Längd: 44 min – Storlek 15,2 Mb – Format: mp3, mono   Ljudfil här >> – Stig Andreasson

Föreläsning 3: Skillnaden mellan frälsningens väg enligt Bibeln och enligt Katolska kyrkan
Längd: 35 min – Storlek 12,2 Mb – Format: mp3, mono – Ljudfil här >> – Stig Andreasson

Källor och relaterat:

Satan råder bara där andligt mörker råder
https://sistatiden.se/satan-rader-bara-dar-morker-rader/

När bergen skakade – märklig väckelse på Hebriderna
https://sistatiden.se/nar-bergen-skakade-vackelsen-pa-hebriderna-1949-1953/

Om Sven-Allan Johansson 165 artiklar
Ansvarig utgivare för sistatiden.se

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.