Varför kollapsar våra myndigheter när kriser uppstår?

I en serie artiklar kommer jag på sistatiden.se att redogöra för och analysera en rad kriser och katastrofer som Sverige har drabbats av under de senaste årtiondena.

Palmeutredningen som pågick i mer än 30 års tid

Hans Holmér, Ebbe Carlsson och Carl Lidbom var arkitekterna bakom det som hände i Stockholm den 28 februari 1986. Staten, polisen och rättsväsendet fortsätter på samma vis att mörka världens dyraste och mest omfattande mordutredning. Det menar Tage Tuvheden i boken ”SANNINGEN” om Olof Palmes död” som utkom i fjol.

När Ebbe Carlsson-affären avslöjades 1988 anklagades Hans Holmér för att ha haft koppling till den olagliga och hemliga utredningen kring PKK-spåret. I samband med upplösningen av den affären hördes Holmér två gånger av Konstitutionsutskottet och kom att dömas till dagsböter.

Den f.d. åklagaren Bertil Rydell skrev i ett brev till riksåklagaren, i december förra året, där han krävde att Olof Palmes obduktionsprotokoll ska frisläppas med tillsammans med foto på den avlidne.

I brevet ifrågasatte han även att polisutredningen kom att ledas av Hans Holmér, en person som aldrig tidigare har drivit en brottsundersökning.

Hans Holmér ska en gång ha sagt att:
”om sanningen om mordet kommer fram kommer det att skaka Sverige i dess grundvalar”.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Hans_Holm%C3%A9r

Varför teg polisen Åke Rimborn om Palme-mordet i 30 års tid?

Här ovan är förhörsprotokollet som uppfördes på Sabbatsbergssjukhus den 1 mars 1986.

Det var polisen Åke Rimborn som identifierade Olof Palme. Han var också först med att tala med Lisbeth Palme och det var denne Rimborn som upprättade det första protokollet i mordutredningen.

Många undrar varför det första protokollet inte fanns med förundersökningsprotokollet i rättegången mot Christer Pettersson.

Den här Polisrapporten i Palmeutredningen, ägde rum på Sabbatsbergs sjukhus. Här står bl. a att:

”Klockan 00.10 kontaktades krimpersonal som skulle sändas till sjukhuset. Även Ingvar Karlsson, Kjell olov Feldt och Anita Gradin kallades till sjukhuset.”

”Under tiden vi var på sjukhuset anlände anhöriga till familjen Palme. Radiobil 215 fick åka till familjens bostad för att efterforska telefonnummer en som var i Frankrike.”

I polisförhöret sa Lisbeth Palme att hon har varit mycket misstänksam den senaste tiden.

Lisbeth Palme hävdar att det var två män på brottsplatsen:

”En av männen skulle ha varit iklädd en mörkblå täckjacka. Vidare sa hon att just den mannen med den mörka täckjackan trodde hon sig sett springande från platsen för mordet ikväll. Hon nämnde till sist att enligt henne kunde det ha varit person eller personer från organisationen Ustasja som låg bakom beskjutningen. Detta är hennes personliga reflektioner om organisationen och hon ville inte att detta skulle komma ut.”

”Efter avslutade samtal med anhöriga och besökande regeringsmedlemmar lämnade alla sjukhuset klockan 02.50.”

Palmeutredningen har nu lagts ner genom order uppifrån, från det socialdemokratiska partiet

Det är (S) som ligger bakom den konspiration som vi har drabbats av, menar författaren Claes Hedberg.

Justitiedepartementet beslutade i början av 2017 att avsluta Palmeutredningen. Det skulle göras genom den nye åklagaren, Krister Petersson. Denne kom den 10 juni 2020 att genomföra justitiedepartementets beslut.

F.d. åklagaren Bertil Rydell kräver att obduktionsprotokollet frisläpps

I december 2019 skrev f.d. åklagare Bertil Rydell i ett brev till riksåklagaren, i vilket han krävde att Palmeutredningen att obduktionsprotokollet ska frisläppas med tillsammans med foto på den avlidne.

Han ifrågasätter även att polisutredningen kom att ledas av Hans Holmér, en person som aldrig tidigare har drivit en brottsundersökning.

https://www.swebbtv.se/blogg/424-tva-klipp-med-koppling-till-palme-mordet

Varför har obduktionsprotokollet hemligstämplats?
Varför gjordes inte någon medicinsk undersökning av Lisbeth Palme? Hon hade ju utsatts för beskjutning.

Obduktionsprotokollet är bevismaterial och hemlighållande av bevismaterial saknar laglig grund, menar Bertil Rydell, 24 februari 2020.   

https://www.swebbtv.se/blogg/404-swebbtv-nyheter-24-januari-2020-om-sjukvarden-aldringsran-mm

Bertil Rydells brev till Riksåklagaren finns i sin helhet här:

Bertil_Rydell-Lägg_ner_palmeutredingen.pdf

Miljöpartiets Birger Schlaug krävde
i en riksdagsmotion år 2000 att hemligstämpeln på Palmes obduktionsprotokoll bör hävas.

Birger Schlaug (@BirgerSchlaug) | Twitter

Birger Schlaug menar också att det skulle vara naturligt att ett fotografi av den avlidne Olof Palme publiceras samt att identiteten fastställs genom blodanalys.

Chevamannen:
”Gatlyktan över mordplatsen var släckt vid tidpunkten för mordet”  

”Chevamannen” Leif Ljunqvist kom åkande i sin Chevrolet Van på Sveavägen i samma ögonblick som Olof Palme blev skjuten.

Han gjorde en U-sväng och berättar att han satt i sin bil och hade god översikt när han såg mördaren fly bort mot trapporna vid Tunnelgatan.

Hans samtal ifrån bilen till polisens larmcentral har blivit spritt där han säger att det är ”mord på Sveavägen”.

Han berättar att han en stund efter skotten såg den person som han senare har identifierat som Skandiamannen, komma fram till mordplatsen. Leif menar att Skandiamannen omöjligt kan ha varit mördaren då han kom till mordplatsen en tid efter att mördaren avvikit.

Ögonvittnet, den s k Chevamannnen, såg att gatlyktan över mordplatsen var släckt vid tidpunkten för mordet, Men på TV såg han att samma lampa var tänd, senare på natten, då SVT var där och filmade.

https://youtu.be/5NEmqBBF1D0?t=55 intervju med ”chevamannnen” av Mikael Willgert 26 februari 2020

https://www.facebook.com/daniel.forslund.750/posts/10157769343804130

Sven Anér har skrivit ett flertal böcker om mordet på Olof Palme

Han menar att Lisbeth Palme och den svenska staten är i maskopi för att dölja mordet på Olof Palme.

Sven Anér undrar över hur hon kunde vara inne på Sabbatsbergsakuten kl. 23.35 den 28 februari 1987 tillsammans med Olof (enligt officiella påståenden), när hon, fem minuter senare, kl. 23.42, enligt icke dementerat bildbevis, steg ut ur en polisbil på Sabbatbergsakutens infart.
http://svenanerpalmememordet.blogpost.com

Tage Tuvheden var en nära vän med utrikesminister Sven Andersson

Tage Tuvheden skriver i sin bok ”SANNINGEN Olof Palmes död 28 februari 1986” om mordet på Olof Palme. ”Det var löst innan det genomfördes men som kom att effektivt tystas ned.”

Tage Tuvheden menar att Hans Holmér, Ebbe Carlsson och Carl Lidbom har lyckats mörka mordet under alla år! Staten, polisen och rättsväsendet fortsätter på samma vis att mörka världens dyraste och mest omfattande mordutredning.

Tage Tuvheden var en nära vän med utrikesminister Sven Andersson. Denne har berättat för honom om det verkliga förhållandet:

”Det verkade som att Olof Palme hade blivit drabbad av en sjukdom som påverkade hans psyke. Läkarna hade inte kunnat hjälpa Palme … Många homosexuella hade drabbats och senare gått bort och det fanns inget botemedel till buds … det visade sig, enligt Tage Tuvheden, att Olof Palme hade beställt (”teatermordet”) själv för att inte skada det Socialdemokratiska partiet och för att skydda sitt namn och rykte.”

Agerandet skulle kunna förklara socialdemokraternas maniska maktbehov. Det finns alltför mycket som inte tål dagens ljus. Han menar att Palmefallet är ett sådant.

https://lastips.se/node/405

https://www.google.com/search?q=tage+tuvheden&rlz=1C1CHBH_svSE805SE805&source=lnms&tbm=vid&sa=X&ved=2ahUKEwid2fumu_7pAhWM0KYKHaByANMQ_AUoA3oECAwQBQ&biw=1366&bih=657

Sköts Olof Palme med första eller andra skottet?

Journalisten och författaren Lars Borgnäs har kommit fram till att det inte var statsministern som vapnet riktades mot först utan hans fru Lisbeth, som skadades lätt på ryggen.

Den etablerade uppfattningen har varit att det var det första skottet – och att det andra skottet var det som snuddade vid Lisbeth Palme.

https://www.svtplay.se/video/25828932/veckans-brott/veckans-brott-redaktionen-vem-skots-forst-i-palmemordet

https://www.google.com/search?q=lars+borgn%C3%A4s+palmemordet&rlz=1C1CHBH_svSE805SE805&source=lnms&tbm=vid&sa=X&ved=2ahUKEwi7-6yg8P7pAhXVxcQBHevaDJUQ_AUoA3oECBYQBQ&biw=1366&bih=657

Tidigare överåklagaren Sven-Erik Alhem:
Utpekandet strider mot Europakonventionen

Tidigare överåklagaren en Sven-Erik Alhem kritiserar utpekandet av den så kallade Skandiamannen, som misstänkt för mordet på Olof Palme.

 – Det strider mot Europakonventionen och mot mänskliga rättigheter att på så lösa boliner peka ut någon som sedan 20 år är avliden, säger tidigare överåklagaren Sven-Erik Alhem.

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7492940

Inuti Labyrinten analyserar de initiala förloppen

Knappast någon bok har analyserat de initiala förloppen kring Palmemordet och alla dess märkligheter så minutiöst som bröderna Kari och Pertti Poutiainens verk ”Inuti Labyrinten.”

Bröderna Poutiainen går i detalj igenom Stockholmspolisens sambandscentrals agerande, eller snarare brist på agerande, under mordnatten den 28 februari 1986. Poliserna ute på fältet fick leta på måfå efter mördaren och efteråt visste egentligen ingen vad som gjorts. Mängden av regelbrott, den minst sagt häpnadsväckande passiviteten och flera andra konstigheter hos sambandscentralen under de första timmarna efter mordet, gör att det känns långsökt att det bara handlade om inkompetens.

De värsta felen begicks dessutom innan det var känt vem mordoffret var, något som omöjliggör påståendet att polisen blivit handlingsförlamad på grund av situationens allvar.

https://www.ilikeradio.se/podcasts/palmemordet/14562/

Kjell-Olof Feldt skriver i Dagens Nyheter:
Vem lita på om inte sina egna?

Boken ”Inuti labyrinten” har tvingat mig att börja fundera över min tillit till myndigheters lojalitet mot sin egen stat är så välgrundad som jag vill tro. Troligen blir den frågan obesvarad.”

Leif GW Persson, professor emeritus i kriminologi vid Rikspolisstyrelsen säger:
”Mördaren finns inte i Palmeutredningen”

Ragnar Edenman tyckte:

”Vi måste ju kunna lita på våra poliser och åklagare”, så sammanfattade ordföranden Ragnar Edenman år 1987 den parlamentariska kommissionens uppfattning om hur spaningen efter Olof Palmes mördare skötts.

https://www.gp.se/nyheter/sverige/gw-m%C3%B6rdaren-finns-inte-i-palmeutredningen-1.29486059

”Chefsåklagarens resonemang håller inte”

Att peka ut Stig Engström som gärningsman är inte förenligt med oskuldspresumtionen i Europakonventionen. Inte heller räcker allmänintresset, skriver före detta hovrättslagman Håkan Lavén.

https://www.svd.se/chefsaklagarens-resonemang-haller-inte?fbclid=IwAR3isEFxEN9tvUSbsFuKkPl_RrFGbiDB2DKmVkGeaAkWE7qyJJK17a2Y8wI

Leif Silbersky sågar Krister Peterssons Palmebesked:
”Kränkning av en avliden person”

Massor av böcker har skrivits om Palmemordet

https://www.google.com/search?q=B%C3%B6cker+om+Palmemordet&bih=657&biw=1366&rlz=1C1CHBH_svSE805SE805&hl=sv&tbm=shop&ved=2ahUKEwjS9evs4v7pAhWRxyoKHY2VDKcQ1TV6BQgBEIMB

https://sv.wikipedia.org/wiki/Palmemordet

Tidigare inlägg på FB om Palmeutredningen:

✔️ ”Om sanningen om mordet på Olof Palme kommer fram kommer det att skaka Sverige i dess grundvalar”Så sa Hans…

Slået op af Sven-Allan JohanssonTorsdag den 21. marts 2019

Om Sven-Allan Johansson 163 artiklar
Ansvarig utgivare för sistatiden.se

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.