Olagligt regelverk i Bryssel stänger ute EU-ledamöter från parlamentet

Utan vaccinpass kommer inga EU-parlamentariker in i parlamentet, varken i Bryssel eller i Luxemburg.

I en livesändning vid entrén till EU-parlamentet på Luxemburg Plaza, i tisdags, berättade de båda EU-parlamentarikerna Cristian Terheș från Rumänien och Ivan Sinčić, från Kroatien att de har utestängts från parlamentet.  
 
”Vi nekades tillträde till EU-parlamentet i Bryssel på grund av att vi inte visade upp något vaccinpass”, säger Cristian Terheș.

”När dessa regler togs i bruk runt om i Europa så var det för att ”underlätta” den fria rörligheten. Men EU-fördragen, såväl som många andra dokument, säger tydligt att vi inte får utestängas på något vis från att utföra vår uppgift som folkvalda ledamöter i parlamentet.”

Men nu utestängs de från EU-parlamentet, trots att de är folkvalda

”Nu har vi hamnat i ett läge där vaccinpass krävs för att kunna utöva grundläggande mänskliga rättigheter. Att gå och handla mat, för läkarbesök eller för att besöka en offentlig byggnad. Eller som i vårt fall, för att kunna genomföra vårt arbete som valda parlamentsledamöter, vi är valda av folket för att representera folket.”

När de kom till arbetet, i tisdags, så tilläts de inte att komma in i byggnaden, eftersom de inte har vaccinpass.

”Det finns vakter som kräver att vi ska visa vaccinpass. Men vi har vägrat att göra detta. Vi sa till dem att vi inte är vaccinerade och att vi inte heller har något vaccinpass. Jag testar mig när jag ska resa och jag tänker inte heller visa dem något test, eftersom lagen säger klart och tydligt att vi ska kunna utöva vår plikt som folkvalda parlamentsledamöter utan att någon hindrar oss från att göra det.”

Men det är precis vad som hänt här idag – vi kan inte utföra vårt arbete. Vi har filmat alltihop. Just nu sänder vi live. Jag pratar på engelska eftersom denna sändning kommer spridas över hela världen. Det är viktigt för folkvalda, i andra parlament, för medborgare i Europeiska Unionen och för medborgare jorden runt att förstå vad som pågår i världen. Vi kan inte längre utöva våra grundläggande rättigheter”
, berättat Cristian Terhes i videon.

Vanliga medborgare fråntas nu också sina grundläggande rättigheter

Men även vi folkvalda kan inte representera dem som röstat på oss. Detta är helt vansinnigt. Detta är tyranni. Det här är inte längre demokrati. Detta är inte längre demokrati.”

Cristian Terheș och Ivan Sinčić kommer också att lämna in en stämningsansökan mot parlamentet, eftersom de har hindrats från att utföra jobbet som folkvalda.

När videon sändes, i tisdags, var det 2,200 personer som tittade på live-sändningen.

”För om de gör det här mot oss så kan ni föreställa er vad de kommer göra mot er. Om de gör det mot oss – trots att vi har så kallad ”immunitet” för att vi inte kan utföra vår plikt som folkvalda representanter – föreställ er då vad de kommer göra mot er.

När jag blev vald 2019 så sa jag till er att anledningen till att jag ställde upp var att jag ville kämpa för rättigheterna för rumäner, i synnerhet, men även för alla människor generellt. Jag gör detta för att allas friheter och rättigheter ska respekteras.”

”Vi ger inte upp – och den här kampen har bara börjat”

”Tänk på att de stänger ute alla ledamöter som har åsikter som avviker från det officiella narrativet. Därför kommer ni inte att kunna höra något annat än den propaganda som ni hört i Unionen under de två senaste åren. Detta är anledningen till att de försöker censurera oss och stänga oss ute. Det som nu händer med oss är till för att försvåra vårt arbete att kämpa för er. Men vi kommer inte att ge upp utan fortsätta kämpa för er”, förklarade EU-parlamentarikern Cristian Terheș från Rumänien, i den här videon.

Följ med i debatten på Facebook, här;

Kan vara en bild av 3 personer och text där det står ”EU-parlamentariker nekas tillträde till parlamentet BRIGHT LIGHT NEWS e THE DIFFERENCE BETWEEN TYRANNY & DEMOCRACY CRISTIAN TERHES, ROMANIAN MEP Tyranni har ersatt demokrati i EU-parlamentet”Om Sven-Allan Johansson 163 artiklar
Ansvarig utgivare för sistatiden.se

1 kommentar

  1. Att låta sig ledas av ”psykopater”handlar inte om att vara fri utan är krimminełlt. Konsekvenser krävs och sluta dalta om att förlåta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.