Varför förnekar John Hagee att Jesus är Messias?

Jesus är inte Messias för John Hagee. Denna märkliga åsikt finns bl. a i hans bok ”In Defense of Israel” (utkom 2007), där John Hagee tydligt säger att Jesus inte var Messias, enligt Matt Slick, som är ordförande och grundare för den kristna apologetiken och forskningsdepartementet.

I sitt försvar för Israel försöker John Hagee bevisa att ”Jesus inte kom till jorden som Messias” och ”… eftersom Jesus vägrade med ord och handling hävda att han var Messias, hur kan då judarna beskyllas för att avvisa det som aldrig erbjöds dem?”

John Hagee är inte vem som helst. Han sänder TV- och radioprogram som kan ses på mer än 160 tv-stationer och 50 radiostationer över hela Amerika.

Han är född den 12 april 1940 i Goose Creek (idag en del av Baytown) i Texas, är en amerikansk pastor och är grundare och ledare för megakyrkan Cornerstone Church i San AntonioTexas.

John Hagee grundade Christian United for Israel år 2007. Det är den mest inflytelserika organisationen i den pro-israeliska lobbyn i USA.

John Hagees ”Messias” är en politisk befriare

I kapitel 10, sidorna 121-169 behandlar han Jesus som Messias.

John Hagee behandlar på flera sidor den karakterisera judiska idén om Messias som en politisk befriare. Han skulle frigöra Israel från det romerska förtrycket. Detta är väldigt signifikant. Hagee definierar Messias inte som en andlig befriare, utan som en politisk.

Detta är en villfarelse!

Ronald D. Godwin recenserade boken ”In Defense of Israel”, den 23 juli 2013 – Så här skrev han:

”Tyvärr brister mitt hjärta, eftersom John Hagee, i den här boken lär att det finns två slag av frälsning.”

”Det finns en frälsning för hedningarna och en annan för judarna där de inte behöver komma genom Kristus. Hagee hävdar faktiskt att Jesus Kristus aldrig har presenterat sig för judarna som Kristus (Messias). Därför är de inte är skyldiga, inte heller behöver de ångra sina synder och enbart lita på Kristus.”

Ronald D. Godwin fortsatte:

”Tidigare älskade jag att lyssna på den här mannen men det är sorgligt att han har gått LÅNGT BORT från sanningen. Det finns också MYCKET annat som han säger som inte är riktigt ur ett bibliskt perspektiv.”

Jesus sa att han var Messias och det bekräftas av flera evangelister:

Matt 16:16: ”Simon Petrus svarade: ”Du är Messias, den levande Gudens Son.” I nästa vers, den 17:e, bekräftar Jesus detta: ”Jesus sade till honom: ”Salig är du, Simon, Jonas son, för det är inte kött och blod som har uppenbarat det för dig, utan min Far i himlen.”

Luk 9:20: ”Han sade till dem: ”Och ni? Vem säger ni att jag är?” Petrus svarade: ”Guds Messias.” I nästa vers, den 21:e, bekräftade Jesus detta: ”Då befallde han dem strängt att inte tala om det för någon.”

I Luk 24:26: sa Jesus: ”Måste inte Messias lida det här för att sedan gå in i sin härlighet?”

Två parallella förbund

John Hagge menar att det finns ”två förbund som löper parallellt”. Ett förbund har han för hedningarna och ett annat för judarna. Därför behöver inte judarna ta emot Jesus Kristus och bli födda på nytt, eftersom Gud har en särskild frälsningsplan för dem.

Detta är också en villfarelse!

Det finns bara en väg till Gud och en frälsare – Jesus Kristus

Jesus sade i Joh 14:6:

”Jesus sade till honom (juden Tomas): ”Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig.”

I Rom 10:9 säger Paulus:

”För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst.”

John Hagee, som föddes 1940, grundade Cornerstone Church i San Antonio, Texas. Cornerstone är en kyrka med flera tusen medlemmar. John Hagee kan ses på mer än 160 tv-stationer och 50 radiostationer över hela Amerika. Han är författare till tiotalet böcker.

Om Sven-Allan Johansson 165 artiklar
Ansvarig utgivare för sistatiden.se

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.