”Alla andra har fel”

Charles Haddon Spurgeon var en känd engelsk baptistpredikant och teolog som författade ett stort antal böcker. Många av dem finns utgivna på svenska, bl. a ”Den korsfäste”, ”Pingsten” och ”Ett befriat samvete.”

Under mer än 30-års tid undervisade Spurgeon i Metropolit Tabernaklet i London. Spurgeon föddes i Storbritannien 1834 och dog 1892. Vid hans bortgång bestod församlingen av 6 000 medlemmar.

Ett stort antal av Spurgeons böcker kan laddas ner här: https://www.spurgeongems.org/books.htm

Charles Spurgeons svar på frågan: Vad är Darbyismen?
”En sekt mer sekteristisk än de värsta grenarna av den romersk-katolska kyrkan.”

”De av dem som jag känner personligen har nu blivit själviska personer, okänsliga, och kritiska mot varje kristen jag känner. Darbysimen har så förändrat dem och släckt varje uppriktigt syfte i dem. De lever nu bara för personlig uppbyggelse av sin egna lilla grupp, de har blivit omedvetna om påståendet att miljoner förgås runt omkring dem”, förklarade Charles Spurgeon.

 Darbyismen menade att …

”Alla andra har fel. Det spelar ingen roll för dem hur ärligt och hårt någon arbetar för Guds rike eller hur många själar som bringas in i Guds rike, om han inte kan yttra Shibbolethen (skiljer en grupp människor från en annan) av Darbyismen blir man uppmålad som en heretiker (kättare)”, har Spurgeon sagt.

Charles Spurgeon

https://urgamlastigar.wordpress.com/2014/08/01/charles-spurgeons-erfarenhter-av-darbyismen/

Om Sven-Allan Johansson 163 artiklar
Ansvarig utgivare för sistatiden.se

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.