Är Covid19-pandemin ett tecken på Jesu återkomst?

Mitt på dagen Idag rapporterade John Hopkins Universitetet att 27 610 660 människor, världen över, har smittats och 898 297 har dött i Covid19

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Covid-19-9-september-2020-1024x465.png
https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

Under alla tider har kristna människor trott på löftet om att Jesus ska komma åter. Bibeln skriver om detta på flera ställen och Jesus har gett en tydlig beskrivning om hur läget på jorden då kommer att vara.

Nu uppstår frågan:
Är Covid19-pandemin ett tecken på Jesu återkomst?

Nej, absolut inte. Dagens pandemi är inget som helst tecken på Jesu återkomst. Tecknet är av helt annat slag.

Lukas och Matteus pekar på fyra förhållanden som ska råda på jorden vid Jesu återkomst. Då kommer det att vara som det var på Noas och Lots tid.

Matteus 24:37-39 och Lukas 17:26-30 beskriver att människorna, vid tiden före Jesu återkomst, kommer att agera på samma sätt som man gjorde på Noas och Lots tid.

Hur då?

1) De åt och drack = det första förhållandet

2) De gifte sig och blev bortgifta = det andra förhållandet 

3) De köpte och sålde = det tredje förhållandet
som är en förutsättning för det andra förhållandet och även för det första

4) De planterade och byggde = det fjärde förhållandet
som är en förutsättning för att det tredje förhållandet ska kunna fungera. Detta är också förutsättningen för att det andra förhållandet liksom det första ska kunna bli en verklighet


De här fyra förhållandena är inte av andlig art – utan är helt vanliga och alldagliga. Det kommer alla människor runt hela världen att kunna se, notera och ta del av.

Ett femte förhållande, som ska råda innan Jesus kommer tillbaka, beskrivs i Matt 24:39:


”och de visste ingenting,
förrän floden kom och ryckte bort dem alla
så skall Människosonens ankomst vara.”

Men kommer det inte att råda kaos i världen alldeles före Jesu återkomst?
Det har ju många förkunnat?


När Jesus kommer åter befinner sig världen i en högkonjunktur, enligt förståelsen av Jesu undervisning. Livet på jorden kommer att ha sin ”gilla gång”. Som ”vanligt” kommer det då att vara. Vid den här tidpunkten kommer man att ha lyckats utrota världssvälten. Mänskligheten har då lyfts upp ur fattigdomsträsket.

Statistik om fattigdomen och världssvälten – visar att den har gått ner

En stor minskning av den extrema fattigdomen har skett under de senaste 200 åren. I början av 1800-talet levde omkring 90 procent, av människorna på jorden, i extrem fattigdom. Dessa fick inte äta sig mätta. Sedan dess har fattigdomen gått ner, steg för steg.

680 miljoner kineser reste sig ur fattigdomen mellan 1981 – 2010, under en 30-årsperiod.

Mellan åren 1990 – 2015, under en 25-årsperiod, minskade den extrema fattigdomen i världen från 37 procent till 9,6 procent. Därefter har den minskat ytterligare.

En mycket självisk tid kommer att råda

Den allra sista tiden före Jesu återkomst kommer att vara en mycket självisk och egocentrisk tid:

”Jag, mig och mitt” kommer att försvaras och vårdas av de allra flesta.

I den yttersta tiden kommer tydligen en våg av mänsklig (men falsk) trygghet och fred att råda över jorden.

Som en tjuv om natten

I 2 Petr. 3:10 och i Matt. 24:42-44 sägs att Herrens dag kommer mycket oväntat och hastigt. Den kommer ”som en tjuv om natten”. Paulus beskriver detta i 1 Tess. 5:2-3:

”… Herrens dag kommer som en tjuv om natten. 3 När folk säger: ”Fred och trygghet”, då drabbar undergången dem lika plötsligt som värkarna hos en kvinna som ska föda, och de slipper inte undan.”

Människor kommer då att säga ”allt står väl till, och ingen fara är å färde”.

Men om ”hela helvetet kommer att bryta lös” på jorden på det sätt som vissa har förkunnat, kommer människor säkerligen, efter att ha utstått detta under sju år, INTE KUNNA SÄGA ”allt står väl till, och ingen fara är å färde”.

Klokt och klargörande uttalande

Den kristne predikanten, evangelisten och författaren H. Grattan Guinness från Irland, som levde under åren 1835-1910, skrev följande intressanta kommentar när frågan om hur det ska vara när Jesus kommer åter. Han uttryckte det på ett klokt sätt, för långt mer än 100 år sedan:


”Om sådana tecken som vissa föreställer sig skulle föregå ankomsten, skulle samhällsskicket som förutsägs i dessa antaganden omöjligtvis kunna existera.”

”Om ohyggliga, övernaturliga, olycksbådande händelser som man aldrig hört om skulle inträffa, skulle de då inte telegraferas ut samma dag till en överraskad värld och åstadkomma en sådan känsla av bestörtning att förväntan på att köpa och sälja, plantera och bygga, gifta sig och bli bortgift skulle bli totalt hämmad, och ”allt står väl till, och ingen fara är å färde” skulle ingen ta i sin mun?”, enligt Guinness.


Allt skulle basuneras ut – inom några få minuter

I dag, när sociala medier finns tillgängliga överallt på jorden, skulle ett budskap som handlar om fasansfulla, ohyggliga, övernaturliga och olycksbådande händelser, som Guinness skriver om här ovan, att basuneras ut inom några få minuter.

När Jesus plötsligt kommer åter – är det försent att reagera.

Här kan du läsa mera om tecknen på Jesu återkomst

Om Sven-Allan Johansson 163 artiklar
Ansvarig utgivare för sistatiden.se

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.