Terrorister har satt igång mer än 250 bränder i Israel under de senaste månaderna

Nya vågor av terrorattentat drabbar oskyldiga i Israel. Genom att använda sig av flyganordningar kan terrorister avfyra eldbomber in i Israeliskt territorium från Gaza.

Under natten till onsdagen avfyrade palestinska terrorister i Gaza minst 45 raketer och artillerigranater mot södra Israel.

Enligt Israels försvarsstyrkor (IDF) sköts sju av projektilerna ner av raketförsvarssystemet Järnkupolen, medan fem av dem slog ner bland bebyggelse där de orsakade viss materiell skada. Övriga raketer och granater slog ner på öppna fält. Inga människor kom till skada.

Tusentals hektar mark i västra Negev i Israel har satts i brand av terrorister.

Drakar och heliumballonger från Gaza, som är utrustade med molotovcocktails och andra behållare med brinnande bränsle, har satt eld på stora markområden i västra Negev.

Israeliska tjänstemän uppger att mer än 250 bränder har förstört omkring 4 300 tunnland (2 150 hektar) mark, mestadels naturreservat och nationalparker. Skadorna värderas till 12 miljarder kronor.

Bränderna i södra Israel har orsakats av de brinnande drakar och heliumballonger som skickas över gränsen från Gaza sedan protesterna började i mars. Skadorna värderas till 12 miljarder kronor.

I början av juni startade tre bränder via dessa brinnande drakar nära gränsen till Gaza. Nyligen blev en skog bredvid Kibbutz Beeri nästan helt bränd. Skogen planterades av grundarna av kibutzen 1946.

Kerem Kajemets världsordförande Daniel Atar sade i ett uttalande, för några veckor sedan, att de avser att stämma Hamas i internationell domstol för dessa skador:

”Hamas bränner ner skogar – vi planterar dem”, sade Daniel Atar.

I klippet här kan du se ett inslag om hur den nya typen av brandterror påverkar civila i Israel.  Här kommer filmen:

Iransk missilattack mot norra Israel 

I maj genomförde Iran en missilattack mot norra Israel och från Gaza avfyrades 70 raketer och missiler mot södra Israel.

Keren Kajemet har beslutat att investera i sju mobila skyddsrum i norra Israel och att även investera i en bombsäker lekplats nära gränsen till Gaza.

Palestinier i Gaza förbereder en drake riggad med en brandbomb.

Ge ditt bidrag för att planetera ny skog i Israel

Keren Kajemet Sverige – Israelfonden är mest känt för sina träd- och vattenprojekt. Men de har även många andra miljöprojekt.

Att ge en allmän donation till deras verksamhet innebär att du bidrar till forskningsprojekt, vattenrening och vattenavsaltning, projekt för barn- och ungdomsverksamhet, arbetet med att tränga undan öknen, infrastrukturprojekt eller hjälp till utvecklingsländer i tredje världen.

Keren Kajemet tar tacksamt emot din donation när du sätter in ditt bidrag på bankgironummer: 5816-5515.
Ange som betalningsmottagare Keren Kejemet Israelfonden eller gå in på deras hemsida: www.kkl.nu.

Om du önskar ge en större donation vill de gärna komma i kontakt med dg och därför ber de att du kontaktar dem per telefon 08-661 86 86 eller via mejl: info@kkl.nu.

 

Om Sven-Allan Johansson 163 artiklar
Ansvarig utgivare för sistatiden.se

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.