Ny blogg om sista tiden

I den allra sista tiden kommer det att gå undan. Under de 500 år som har gått sedan reformationen startade har evangeliets källklara flöde smutsas ner och grott igen på många håll. Nu behövs en ny reformation.

Nu lanserar vi en ny blogg: sistatiden.se. Här publiceras bloggposter, redaktionella texter och personliga berättelser – solskenshistorier.

Det finns flera tecken som visar att den allra sista tiden är nära. I den allra yttersta tiden kommer det att vara på samma sätt som det var under Noas och Lots dagar. Då kommer det att gå undan. Frågan är om Kristi kropp är beredd på det som kommer att hända.

Behöver komma åter till källan
Jesu Kristi försoning är själva källan, centrum och navet i vår tro. Gud försonade världen med sig själv genom Jesu Kristi verk på Golgata kors. Han kränktes av onda människor, han förnedrades, han led och genom sin död köpte Jesus Kristus oss fria. Betalningsmedlet var hans eget blod. Genom Jesu uppståndelse från de döda får vi evigt liv.

Livet i Jesus Kristus är navet som vårt kristna liv rör sig runt omkring. Den helige Ande är den dyrbara oljan som smörjer navet så att livshjulet kan fungera och med lätthet ta sig framåt. Guds helige Ande är den kraft som ger våra liv förmågan att tro, leva och verka i Jesu efterföljd.

Solskenshistorier
På sistatiden.se vill vi berätta om människor som har fått sina liv förvandlade i mötet med Jesus Kristus.

Bibeln undervisar om vikten av att förstå Skriften – på rätt sätt
För att komma rätt i vår förståelse av bibelns undervisning behöver vi känna till dess höga krav på bevisning. Varje sak, varje lärosats och varje princip som vi framför måste kunna bekräftas av två eller tre trovärdiga vittnen. Dessutom måste vittnesbörden vara sanningsenliga och samstämmiga. All framställan måste vara helt övertygande och ställt bortom varje uns av tvivel. Det handlar om vad vi ska tro på. Utan den helige Andes ljus får vi ingen uppenbarelse och utan uppenbarelse kan vi inte tro.

När Martin Luther fäste blicken på Jesus fick han frid med Gud.

Nu behövs en ny reformation
Det har nu gått 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina 95 teser på porten till slottskyrkan i Wittenberg. Bakgrunden till reformationen var denna. När Martin Luther läste Romarbrevet 1:17 så öppnades plötsligt hans inre ögon: ”I evangeliet uppenbaras rättfärdighet från Gud, av tro till tro, som det står skrivet: Den rättfärdige ska leva av tro.” Martin Luther förklarade vad som då hände:
”Paradisets dörrar slogs upp för mig, och jag gick in.”

När Martin Luther fäste blicken på Jesus fick han frid med Gud. Under alla de år som har gått sedan reformationen startade 1517, så har källan på många håll kommit att fördunklas, smutsas ner och gro igen.

Israel – Guds ögonsten
Israels situation är svår. Landet och folket trängs från alla håll. Antisemitismen och antisionismen breder ut sig, mer och mer. Detta är alarmerande.

Israel har en viktig plats i den sista tiden, därför vill vi berätta om Guds plan för landet och för egendomsfolket. Här ger vi också plats för solskenshistorier och innovationer från israeliska företag, som är till nytta för hela världen.

Det är jobbigt att ta sig till källan
Det kostar på att gå på tvärs emot den väldiga flod av åsikter, fäderneärvda sätt, traditioner och mänskliga påfund som väller emot oss. Allt som under århundraden har byggts upp genom mänskligt tänkande i kyrkans namn vill dränka oss. Det kostar mycket att nå fram till källan – och bli kvar där. Jesus sa:

”den som mister sitt liv för min skull ska vinna det”.

Vi måste få tag i prototypen
Det krävs stort mod att ta sig till källan, till ursprunget och till prototypen – och stanna kvar där. Sistatiden.se handlar om att komma ”åter till källan” – på riktigt.

Vårt mål med ”Sista tiden – åter till källan” är att Jesus Kristus skall bli trodd, älskad och efterföljd.

Om Sven-Allan Johansson 165 artiklar
Ansvarig utgivare för sistatiden.se

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.