Bön på våldsutsatta platser i Göteborg den 19–24 september

Linda Staaf, chef över underrättelseenheten på polisens nationella avdelning och rikspolischefen Dan Eliasson under en presskonferens där man presenterade den nya rapporten om utsatta områden. Under böneveckan i Göteborg, den 19-24 september kommer bönevandringar att äga rum på våldsutsatta platser. Foto: Expressen/GT.

På olika platser i världen, har vi under gångna tider, hört talas om Guds mäktiga vidrörande, som ett resultat av bön. På grund av Guds nåd har sargade och plågade platser berörts och upprättats.

Rikspolischef Dan Eliasson, vädjade vid i en presskonferens den 20 juni 2017, om hjälp också från övriga samhället.

– Andra samhällsaktörer, hjälp oss, hjälp oss, säger Dan Eliasson. Klicka här

Göteborgs-Postens ledarskribent Alice Teodorescu skriver i en ledare den 31 augusti 2017 ”Under de senaste fem åren har 30 människor, varav två barn, dödats och minst tre gånger så många har skottskadats i gängrelaterad brottslighet i Göteborg.” Foto: Frankie Fouganthin.

I en ledare i Göteborgs-Posten den 31 augusti 2017 skriver Alice Teodorescu:

– Ta tillbaka förorten från de kriminella. Det behövs nya grepp för att komma åt våldet och de parallella samhällssystem som präglar svenska städer allt mer. Klicka här

Nu är tiden inne för ett ingripande av Gud i Göteborg
Individer och församlingar har ropat ut sin nöd för sin omgivning, för sin älskade stad och för närstående – och himmelens Gud har gripit in.

Under hundra år och mer än så har det betts i hem, i kyrkor och i små bönegrupper också här i Göteborg. Åtskilliga bönevandringar har skett. Det har gråtits över stadens synd, orenhet och ondska som florerar. Vi har känt oss maktlösa när hemska och farliga företeelser har drivit utvecklingen bakåt.

Under 25-års tid har det varje måndagsmorgon betts på Ramberget
På Ramberget på Hisingen i Göteborg har förebedjare under 25-års tid, måndagsmorgon efter måndagsmorgon i hällande regn och i blåst men även under stark köld, ropat och bett för staden, för dess näringsliv och för medborgarna. Ofta har det skett med bedrövade hjärtan, under tårar.

Vi måste få stopp på dödsskjutningarna som sker i vår stad!
I de särskilt utsatta stadsdelarna: Hammarkullen i Angered, Biskopsgården, Tynnered med Frölunda Torg samt Bergsjön behöver en radikal förändring ske. Människorna där måste kunna få bo trygghet och känna sig säkra – igen. Skolor och butiker måste bli lugna och inspirerande platser – igen. Boende och besökare måste kunna röra sig fritt i samhället utan att behöva se sig om över axeln – hela tiden. Polisen måste ges utökade resurser och brottslingarna måste kunna lagföras men också ges en andra chans – till upprättelse och nytt liv.

Vi ber att de kriminellas samveten ska bli så känsliga att de kommer till insikt om att de måste erkänna sina brott, ta sina straff och reda upp sina liv – istället för att hota andra, terrorisera och skjuta sina antagonister.

Bön kommer att äga rum på fyra strategiskt utsatta platser i Göteborg:
* Hammarkullen i Angered
* Biskopsgården
* Tynnered och Frölunda Torg
* Bergsjön

Nu söker vi lokala samarbetspartners:
Förebedjare, församlingar, närpolis, myndigheter av olika slag, politiska partier med dess företrädare, föreningar av skilda slag, skolor, fastighetsägare, företagarföreningar samt lokala företag, butiker, allmänhet, massmedia och andra som önskar göra skillnad.

Nu är tiden inne att förbereda församlingen för den kommande världsvida skörden, som Gud vill ge, förklarar Joseph Umeh.

Så här presenterar evangelisten och förebedjaren Joseph Umeh sig själv:
”Jag har varit ledare för bibelstudier och bön i min församling under mer än 10 års tid. Själv har jag har varit verksam med bön, både lokalt och nationellt i Nigeria, och är ordinerad evangelist sedan 10 år tillbaka och som en av ledarna ansvarar jag för alla våra konferenser.

För närvarande arbetar jag med ett team av ledare för pionjärevangelisation, med syftet att återuppliva evangelisation i olika städer och byar, i vårt land. Grundaren och huvudpastorn i kyrkan, där jag är medlem, är Rev. N C Thompson.

Efter 20 års bön för vår stad Jos, ledde Gud mig att starta THE CITY WATCHERS HOUSE MINISTRIES som jag för närvarande leder. Detta är en oberoende apostolisk och profetisk bönerörelse som arbetar tillsammans med kyrkliga ledare i olika städer och samhällen i Nigeria. Vi är nu verksamma i fem delstater plus Abuja, huvudstaden i Nigeria.

Vår vision är att resa upp bönealtaren i alla de 36 staterna i Nigeria. Jag betjänar i väckelsemöten över hela landet och stöder landsbygds- och tvärkulturella uppdrag på tre strategiska sätt. Det handlar om att GE, GÅ och BE.

Själv ser jag mig som missionär, evangelist, böneledare och profet med en apostolisk uppgift att förena Guds kropp och församling överallt, dit Gud leder mig.

Nu är tiden inne att förbereda församlingen för den kommande världsvida skörden, som Gud vill ge. Den kommer att äga rum under den sista tiden.”

Alla goda krafter behöver komma tillsammans – och arbeta axel mot axel
Vi tror att bön till himmelens Gud, i Jesu namn – gör skillnad för Göteborgs stad och för alla dess invånare.

Du som brinner för bön är välkommen att förena dig med oss under tiden 19 – 24 september 2017.

För mer information:

Ronny Wallin
Tel. 070-995 96 23
E-post: wallin.ronny@gmail.com

Sven-Allan Johansson
Tel. 070-493 31 75
E-post: info@tidning.net

 

Om Sven-Allan Johansson 163 artiklar
Ansvarig utgivare för sistatiden.se

4 kommentarer

  1. Tack för er trofasta närvaro vid den gångna veckans många bönetillfällen, som ni arrangerat tillsammans med församlingar här i Angered! Vi fortsätter att vänta på HERREN! Jesus – den strålande morgonstjärnan – lyser över hela området med alla dess människor! 2 Pet 1:19, Upp 22:16!

  2. Du som har nöd för vår stad och brinner för bön stå med oss i detta. Vi upplever att Gud vill röra vid Göteborg och speciellt då på de våldsutsatta platserna Bergsjön, Tynnered, Biskopsgården och Hammarkullen och Angered!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.