”Det står väl till med min själ”, yttrade änkan till den mördade pastorn i Cali i Colombia

Staden Calis styrande elit, näringslivet och invånarna trängdes tillbaka mer och mer. Förlamningen i samhället bredde ut sig medan maffians illegala affärer fortsatte. Samtidigt sov stadens kristna, med dess kyrkor och församlingar, sin allra djupaste törnrosa sömn.

Ett undantag fanns dock. Pastorsparet Julio och Ruth Ruibal, som flyttade till Cali redan 1978, såg vartåt det barkade. Därför bad de och ropade enträget till himmelens Gud, i sin ensamhet.

Ruibals såg det som andra inte begrep sig på. De visste att staden Cali höll på att gå under och de förstod att det bara fanns en makt som kunde rädda Cali – Gud i himmelen. Därför utlyste de offentliga bönesamlingar men inget intresse fanns. Ingen kom.

Vad händer i våra storstäders ytterområden? Finns det hopp för dessa våldsutsatta och plågade stadsdelar?

Det finns märkliga berättelser om platser, från olika håll i världen, som har förvandlats genom ingripanden från Gud. Här kommer en övernaturlig berättelse om hur människor och en hel stad har berörts genom bön till himmelens Gud, i Jesu namn. Tvåmiljoners staden Cali i Colombia är ett fantastiskt exempel på vad som kan ske.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Cali-pastorsparet-3.jpg

Klicka här för att se videon ”Transformations 1” som handlar om Cali och andra ställen som berörts av Guds mäktiga hand [1]

Länk till video ”Tranformations 2” [2]

Ruth och Julio Ruibal. Efter Julios död yttrade Ruth: ”Det står väl till med min själ”.

Knarkkartellen i Cali i Colombia knäcktes genom bön
I mitten av 1980-talet var staden Cali i Colombia, med sina två miljoner invånare, världens största leverantör av kokain. Kartellen där omsatte 500 miljoner dollar, varje månad, genom internationella knarkaffärer. Dessa illegala företagsledare ägde förmågan att bygga upp världens bäst organiserade knarkhandel. Om Calikartellen [3]

Knarkkartellen använde alla tillgängliga medel för sina syften, de hotade, de mördade, de korrumperade hela systemet och de spred skräck överallt. Dess ledarskap skaffade sig enorma förmögenheter och tog hand om de bästa och finaste fastigheterna i staden. Husen hade tjusiga swimmingpooler och var i övrigt utrustade på högsta tänkbara sätt. Trots denna överdådiga materiella rikedom behärskades maffians ledare av stor fruktan. Det var anledningen till att de byggde fem meter höga skyddsmurar, runt sina hus, och omgav sig med beväpnade vakter.

Stadens styrande elit, näringslivet och invånarna trängdes tillbaka mer och mer. Förlamningen i samhället bredde ut sig medan maffians illegala affärer fortsatte. Samtidigt sov Calis kristna, med dess kyrkor och församlingar, sin allra djupaste törn rosa sömn.

Ett undantag fanns dock. Pastorsparet Julio och Ruth Ruibal, som flyttade till Cali redan 1978, såg vartåt det barkade. Därför bad de och ropade enträget till himmelens Gud, i sin ensamhet. Ruibals såg det som andra inte begrep sig på. De visste att staden Cali höll på att gå under och de förstod att det bara fanns en makt som kunde rädda Cali – Gud i himmelen. Därför utlyste de offentliga bönesamlingar men inget intresse fanns. Ingen kom.

Pastor Julio Ruibal fick betala med sitt liv.

Pastorn mördades utanför sin kyrka – då kom vändningen
När knarkkartellen mördade pastor Julio Ruibal, utanför sin kyrka, hände något märkligt och fick stor betydelse. Denna händelse kom att skaka om staden och de troende, i grunden. De kristna slöt sig nu samman, de bad varandra om förlåtelse och började att agera tillsammans, i stor enighet. I sin nöd och desperation ropade och bad de till himmelens Gud.

Det var på riktigt, nu var det allvar. När de stod enade tillsammans, sida vid sida, visade Herrens ande dem de fästen som band staden Cali i stort mörker. Förutom knarkkartellen dominerade fruktan, korruption och ockulta krafter. Dessa makter och krafter behövde brytas och vägen dit gick genom bön och lovsång.

Under lång tid bad de enigt till himmelens Gud. De lovade och prisade Jesus Kristus och räknade med att han skulle gripa in och förvandla situationen i Cali.

De kristna i Cali i Colombia har förstått att det finns kraft i bön.

55 000 samlades till bön på Calis fotbollsstadion

År 1995, anordnades det första stora bönemötet på Calis stora fotbollsstadion. Tio dagar efter detta evenemang kunde polisen gripa den första maffialedaren. Uppmuntrade av detta enormt stora bönesvar fortsatte stadens kristna församlingar att be. Nu blev det möjligt att samla 55 000 bedjare i denna arena. Människor kom till tro på Jesus Kristus och glädjen och hoppet om att få slut på maffians härjningar bredde ut sig.

Det året (1995) utropade Colombias regering krig mot landets knarkkarteller.

Källor och relaterat:

Märkliga berättelser från andra platser i världen som har förvandlats genom bön i Jesu namn
* Gud har upprättat ursprungsbefolkningen inuiterna i Quebec, vid norra ishavet i Kanada.
* Övernaturliga ting lät Gud ske i Uganda, på 1990-talet. Presidentens hustru i Uganda, utsåg vid millennieskiftet, Jesus Kristus till kung och herre över landet, i tusen år.
* Något fenomenalt märkligt skedde på Hebriderna utanför Skottland för 60 – 70 år sedan.
* Det finns mycket annat också att skriva om från andra platser på jorden; Platser som har berörts av Guds Andes kraft.

[1] Videon Transformations 1 handlar om Cali och andra ställen som har berörts av Guds mäktiga hand.
http://www.divinerevelations.info/transformations/

[2] Videon Transformations 2.
http://www.divinerevelations.info/transformations/index2.htm

[3] Calikartellen
https://sv.wikipedia.org/wiki/Calikartellen

Om Sven-Allan Johansson 163 artiklar
Ansvarig utgivare för sistatiden.se

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.