”Jag tror Hammarkullen går en ljusnande framtid till mötes!”

År 2003 flyttade Magdalena Mörling från Hammarkullen, för gott – trodde hon. Hon for från stället där hon bott och levt under stora delar av livet. Magdalena tyckte inte alls om platsen. Hon hade fått nog av Hammarkullen och lovade att aldrig mer komma tillbaka. Sedan två år tillbaka, är hon här igen, trots vad hon tyckt och sagt under alla dessa år. Gud kallade henne till en viktig uppgift på sin gamla hemmaplan. En fantastisk story har börjat.

Magdalena Hansen har sett mer av världen, än de flesta av oss andra, trots att hon bara är några år och trettio. Hon har studerat vid olika bibel- och lärjungeskolor på olika kontinenter. Det har skett  både i Australien och i Nordamerika; i Kanada och i USA. Även i Europa har hon tjänat Herren under 1,5 års tid, i ett pingstsammanhang.

Förutom detta har hon hunnit med att utbilda sig till sjuksköterska i Göteborg, gift sig med en ståtlig norrman; Atle, bott i både Alingsås och i Oslo samt fått två underbara barn; Jorim, 3 år och Elsie; sex månader.

Nu är Magdalena åter i Hammarkullen, sedan två år tillbaka, samtidigt som det verkar som om hela världen också har kommit hit. Massor av nationaliter finns här, precis utanför hennes ytterdörr. Någon har nämnt att i Angered talas det 174 olika språk. Smaka på antalet – 174 – och blodet hos missionsvännerna stiger.

Magdalena Hansen tillsammans med sina barn Jorim och Elsie utanför Hammarkullens spårvagnsstation.

Torsdagsfrukost med bön till Gud i Hammarkullen
Under en längre tid har man ordnat med frukost under vardagsmorgnar i Sandeslätt 54, i Hammarkullen. För några veckor tillbaka tog några småbarnsfamiljer i området ett förbönsinitiativ.

Böneveckan i september, där Joseph Umeh från Nigeria medverkade, inspirerade Magdalena och andra föräldrar till att börja be för Hammarkullen, mer intensivt. En allvarlig situation föreligger – de förstår att hotet är på riktigt.

Stockholmstös
Magdalena föddes utanför Stockholm och bodde där med pappa Leif, mamma Jenny och hennes äldre bror Jeremia. När hon var 1,5 år flyttade familjen till Säffle i södra Värmland. Flyttlasset därifrån gick till Eriksbo tre år senare. Till Hammarkullen kom familjen när Magdalena var 11 år.

Flyttade från Hammarkullen för gott – fick hon för sig
År 2003 flyttade Magdalena Mörling från Hammarkullen, för gott – trodde hon. Hon for från stället där hon bott och levt under halva livet.

Magdalena tyckte inte alls om den här platsen. Hon hade fått nog av Hammarkullen och lovade att aldrig mer komma tillbaka. Sedan två år tillbaka är hon här igen, trots vad hon tyckt och sagt under alla dessa år. Gud kallade henne till att utföra en viktig uppgift på sin gamla hemmaplan. En fantastisk story har börjat.

Magdalena Hansen har sett mer av världen, trots att hon är bara är drygt trettio år. Ja mer än de flesta av oss andra. Hon har gått i bibelskolor på olika kontinenter; i Australien, i Nordamerika och i Europa. Dessutom har hon hunnit utbilda sig till sjuksköterska i Göteborg, gift sig med en norrman; Atle, bott i Alingsås och Oslo samt fått två underbara barn; Jorim, 3 år och Elsie, sex månader.

Som nygifta bodde de tre år i Oslo i en 41 kvadratmeter liten lägenhet
Magdalena Mörling gifte sig med Atle Hansen år 2012 och flyttade då från Alingsås till Oslo. Där bodde paret i en 41 m² stor lägenhet. Det gick alldeles utmärkt för dem att bo litet, när de bara var två. Men efter två år, när de fick sonen Jorim, blev det trångt, ja, lite väl trångt.

Vid den här tiden beslöt de sig för att söka Gud. Under en långhelg bodde Magdalena och Atle alldeles ensamma i en stuga uppe på kalfjället i Norge. Intensivt sökte de Gud, ostörda från omvärlden. De ville få klarhet och full visshet från Herren om deras framtid.

Svaret blev Hammarkullen
Under detta intensiva sökande efter Guds vilja fick paret Hansen full visshet om vad han ville med deras liv  De fick svar på var de skulle bo, leva och verka. Svaret blev Hammarkullen. Samma Hammarkullen som Magdalena flyttade ifrån 2003 och det ställe som hon då sa att hon aldrig mer skulle återvända till.

Nu hade Magdalena och Atle fått det svar de sökte efter. Precis där och då började arbetet med att hitta en lämplig bostad i Hammarkullen. Att leta efter boendet tog sin rundliga tid, skulle det visa sig. Ja, det tog ett helt år innan de kunde flytta in i sitt radhus i Sandeslättskroken. Hennes man Atle driver nu ett eget företag inom visuell kommunikation.

I Jakobs brev kapitel 4 vers 8 undervisar aposteln Jakob om vikten av söka Herren för hans ledning och hjälp:

närma er Gud, så ska han närma sig er.”

Det är ett fantastiskt löfte i alla livets situationer. Om vi vill närma oss Herren så lovar han att närma sig oss. Söker vi Herren av hela vårt hjärta och verkligen vill ha ett klart svar från honom så får vi det.

”Den tryggaste platsen att vara på – är den som Gud har kallat mig till”
Det är fascinerande att lyssna till Magdalena, denna överlåtna men lågmälda kvinna. Hennes berättelse tar tag i mig och beslutsamheten lyser starkt. Hon tror på en förändring i Hammarkullen och uttrycker en tydlig och stark kallelsemedvetenhet.

Så här resonerar Magdalena:
– För mig finns det inget annat ställe att leva och verka på än den plats dit Gud har kallat mig. Den platsen är Hammarkullen och den är värd mitt engagemang och mitt liv.

Att lyssna till polischef Ulf Merlander var intressant och givande. Han berättade samma sak för oss som han tidigare berättat för statsminister Stefan Löfvén och ledarna för våra politiska partier. Ove Samuelsson, Magdalena Hansen, Joseph Umeh, Ronny Wallin och Sven-Allan Johansson var böneveckans representanter.

Mötet med polischefen var en höjdpunkt
Ett viktigt inslag under böneveckan i september var besöket hos polischefen Ulf Merlander i Hjällbo polishus. Polischefen berättade för oss om hur de bedriver arbetet med att upprätthålla ordningen på våra gator och torg. Dessa platser ska var trygga platser att vistas på för allmänheten. För att uppnå detta syfte arbetar polisen målmedvetet. De arbetar med det som de kallar för ”Fasteorin” i tre steg:

Fas 1: Synligt och repressivt polisarbete
Fas 2: Brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete
Fas 3: Arbete mot den dolda organiserade brottsligheten 

Magdalena Hansen tycker att böneveckan i september var bra och gav mersmak.
– Böneveckan var inspirerande och uppmuntrande! Jag har nu börjat be mer regelbundet när jag hänger runt i Hammarkullen med barnen på dagarna. Mötet hos polischefen var en höjdpunkt, både att höra hur de arbetar och vad de har för utmaningar och även att be för dem på plats!

– Joseph Umah var verkligen en fin person! Jag skulle väldigt gärna höra mer av hans undervisning om bön, berättar Magdalena Hansen.

Under mötet med polischef Ulf Merlander fungerade Magdalena Hansen som tolk åt böneveckans huvudtalare Joseph Umeh.

Känslan av utanförskap och irritation blev som bortblåst
– Jag upplevde också en del ”motstånd”. T ex blev min son sjuk kvällen innan det skulle vara huvudfokus på Hammarkullen. Natten bjöd då inte på så god sömn och jag kom igång ett par timmar ”för sent” med bönen. Efter att jag till slut kom dit var det flera andra småsaker som hände, som gjorde att jag frestades att känna mig irriterad och även utanför. Det gjorde att jag nästan tappade lusten att be. Men jag visste att det var fienden som försökte få mig att inte be och dessutom förstöra Andens enhet i gruppen. Jag bearbetade det med Gud tillsammans med min mamma Jenny och fick ny motivation och känslan av utanförskap och irritation blev som bortblåst, förklarar Hansen och fortsätter:

– Vi har ju haft bönepromenader en halvtimme varje torsdagkväll tidigare, med ca 6-8 deltagare, men det har runnit ut i sanden lite efter att vår dotter föddes för ett halvår sedan.

Bönepromenader igen – måndagar 20.30-21
Vid senaste församlingsmötet med Sandeslätts Kristna Församling beslutades det om att bönepromenader ska ske varje måndag mellan kl. 20.30-21, med uppstartsmöte utanför 54:an.

Förbön för Hammarkullen efter varje torsdagsfrukost
Under den senaste tiden har föräldrarna pratat lite om hur de ska kunna gå vidare med bön för Hammarkullen.
– Vi pratade då om att börja be varje torsdag morgon på ”frukostklubben” som vi har här varje vardag och den 5 oktober började vi faktiskt att göra det! Jag tror Hammarkullen går en ljusnande framtid till mötes! Vi har en god Gud som hör bön och Han är Segerherre och vi får gå med i Hans segertåg!

Uppmuntrande ord om fortsatt bön
Under torsdagsbönen, i förra veckan, kom ett uppmuntrande ord om vikten av bön. Tilltalet var från 2 Krön. 20. Där beskrivs den stora fara som mötte kung Josafat och hans folk. När kungen fick reda på att tre stora fiendehärar kom emot Juda blev han panikslagen. Han visste inte vad han skulle göra, han verkade vara i upplösningstillstånd. I 2 Krön. 20:13 står något mycket märkligt:

”Hela Juda stod inför Herren
med sina små barn,
sina hustrur
och söner.”

Plötsligt kom Herrens Ande mitt i församlingen med lösningen på problemet. Kungen och hans armé fick ett exakt besked om hur de skulle agera i striden. Ordern som gavs var dåraktig, ur ett mänskligt perspektiv; Det handlade om lovsång, det handlade om att stå stilla och se på när Gud gör under medan de sjöng och prisade Gud. I denna strid var ingen undantagen. Alla behövdes, även de små barnen.

Ett annat löfte, som bekräftar det förra, kom från Ps. 8:3:

”Av barns och spädbarns mun
har du berett en makt 
för dina fienders skull,
för att förgöra fiende och hämnare.”


För att vinna striden i vårt lokala sammanhang och på denna våldsutsatta plats, har spädbarnen och de andra barnen en central roll. De som kommer att få uträtta storverk för Herren är alla dem som man normalt inte räknar med i samhället. Dit hör barnen tillsammans med sina föräldrar, pensionärerna, arbetslösa och alla daglediga. Men dit hör också alla dem som förstår vidden av det hot som samhällskroppen står i just nu – och som ställer upp och gör skillnad genom att offra sin egen bekvämlighet. Det handlar om nationen Sverige.

Det krävs en total mobilisering för att landet Sverige ska kunna räddas
Nu är tid att vi inser vikten av att offra allt för Herren – även tiden under vardagen. För att rädda samhället måste det bedjas, som aldrig förr. Nu måste vi enigt stå sida vid sida, i detta viktiga arbete. Men först måste vi inse vidden av det hot som samhället står inför. Hotet är på riktigt.

Nu har tiden T kommit
För att kunna klara landet Sverige från kollaps och undergång måste vi söka Herrens geniala lösning. Landets våldsutsatta platser är värda att kämpas för. Nu har tiden T kommit. Men vad gör vi av den?

”För mig finns det inget annat sätt att leva
än att vara på den plats dit Gud har kallat mig”

 

Källor och relaterat:

Bön i Angered:

Eriksbo:
Onsdag kl. 18.30 Bön i Mötesplatsen

Gårdsten:
Tisdag kl. 19:00-20:00 – Bön i Smyrnakyrkan

Hammarkullen:
Måndag kl. 20.30 – Bönevandring, samling vid Sandeslätt 54
Onsdag kl. 11.30 – Bön i Mariakyrkan
Torsdag kl. 08.00-10.00 – Bön på ”frukostklubben” i Sandeslätt 54

Rannebergen:
1:a tisdagen varje månad kl. 20.00 – Bönevandring, samling vid Rannebergen Centrum

Om Sven-Allan Johansson 163 artiklar
Ansvarig utgivare för sistatiden.se

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.